Ελάτε να θαυμάσετε στ’ Αστρίτσι το λαγκάδιστον τόπο απού ο Θεός ξωμένει κάθε βράδυ

Alternative content

Get Adobe Flash player


Επιχειρήσεις του Αστριτσίου

Η εξέλιξη και η τάση συγκέντρωσης προς την πρωτεύουσα οδήγησαν πολλούς κατοίκους να εγκαταλείψουν το χωριό όπως και πολλά άλλα χωριά στο παρελθόν.

Ευτυχώς υπήρξαν κάποιοι «ριψοκίνδυνοι» που έμειναν ή γύρισαν πίσω εκ τω υστέρων και αποφάσισαν να βγάζουν «τα προς το ζειν» στον τόπο τους.

Το χωριό σήμερα διαθέτει δύο καφενεία, δύο μίνι μάρκετ, ένα πρατήριο υγρών καυσίμων και ένα αναψυκτήριο-ταβέρνα.

Το καφενείο του Βασίλη Οικονομάκη στην πλατεία της Εκκλησίας που λειτουργεί από παλιά με σταθερούς πελάτες και το καφενείο της Μαρίας Χρονάκη που λειτουργεί από το 2009 και συγκεντρώνει και την νεολαία του χωριού που δεν είχε που να πάει.

Το μίνι μάρκετ του Δημήτρη Ζερβάκη που χρησιμεύει για να καλύπτει τις ανάγκες των χωριανών στα καθημερινά τους ψώνια και το μίνι μάρκετ της Ειρήνης Περβολαράκη που λειτουργεί από το 2008  και που ήρθε για να συμπληρώσει τις ίδιες ακριβώς ανάγκες.

Το βενζινάδικο του Mανώλη Βουράκη ο οποίος συνεχίζει την οικογενειακή επιχείρηση, βρίσκεται λίγο πριν την είσοδο του χωριού, προμηθεύοντας το χωριό αλλά και τους  περαστικούς με καύσιμα.

Το Καφενείο της Κάτω Βρύσης δημιουργήθηκε από τον Πολιτιστικό Σύλλογο και λειτουργεί από το 2013. Κατά τους θερινούς μήνες φιλοξενεί πλήθος επισκεπτων που θέλουν να απολαύσουν το φαγητό ή τον καφέ τους στην ειδιλιακή ατμόσφαιρα του φαραγγιού της Κάτω Βρύσης.

Ελπίζουμε στο μέλλον να αναπτυχθεί επιχειρηματικά περισσότερο το χωριό.

Βρείτε μας στο Facebook

ΕΚΔΟΣΕΙΣNewsletter

Συμπληρώστε το e-mail σας παρακάτω εάν ενδιαφέρεστε να δέχεστε newsletters από τον Πολιτιστικό μας Σύλλογο.

E-mail:

Εγγραφή         Διαγραφή

Ο ΚΑΙΡΟΣ ΣΤΟ ΑΣΤΡΙΤΣΙ

ΧΟΡΗΓΟΣ ΕΠΙΚΟΙΝΩΝΙΑΣ

ΣΚΑΙ ΚΡΗΤΗΣ