Ελάτε να θαυμάσετε στ’ Αστρίτσι το λαγκάδιστον τόπο απού ο Θεός ξωμένει κάθε βράδυ

Alternative content

Get Adobe Flash player


Περιοδικό «Διατόνιον»

Ιστορικό περιοδικού

Το περιοδικό Διατόνιον ξεκίνησε την κυκλοφορία του τον Μάρτιο του 2008.

ΣΥΝΤΑΚΤΙΚΗ ΟΜΑΔΑ

Αποτέλεσε όραμα μιας ομάδας ανθρώπων από το Σύλλογο που μέσα από τη δημιουργία του περιοδικού κατάφερε να αναβιώσει την παράδοση και να προάγει τον πολιτισμό του τόπου.

Ο κόσμος αγκάλιασε αυτήν την προσπάθεια που έγινε  από την ομάδα του Συλλόγου που πραγματικά αγαπάει το χωριό αυτό και θέλει να μεταδώσει και να ενισχύσει αυτό το αίσθημα ενότητας, ενδιαφέροντος και συμμετοχής σε οποιαδήποτε προσπάθεια του.

Σε μια εποχή που όλα γύρω μας, μας προσπερνούν με μεγάλη ταχύτητα,  η ομάδα αυτή κατάφερε να γυρίσει πίσω στο παρελθόν και να ’’ξεσκονίσει’’ παλιές μνήμες αγαπητών συγχωριανών.  Εκείνοι τους παραχώρησαν δικές τους ιστορίες και βιώματα που στη συνέχεια πήραν και πάλι ζωή καθώς αποτυπώθηκαν  στο χαρτί.

Για όλους εσάς που αγαπάτε τον τόπο σας αλλά και για εσάς που βρίσκεστε μακριά από αυτόν, αλλά η αγάπη και η νοσταλγία για το χωριό φωλιάζει άσβεστα στη σκέψη σας,  ξεφυλλίζοντας τις σελίδες των περιοδικών αυτών ταξιδέψτε μαζί μας  πίσω στο χρόνο συντροφιά με τις δικές σας αναμνήσεις.

Ταξιδέψτε παρέα μας στις σελίδες των περιοδικών,   αφεθείτε στην μαγεία και την ομορφιά του νέου και του διαφορετικού, και να είστε σίγουροι ότι ο προορισμός αυτού του ταξιδιού θα σας ανταμείψει!

Διατόνιου… λοιπά

  • Διατίθεται δωρεάν και διανέμεται  σε όλα τα σπίτια του χωριού αλλά και αποστέλλεται ταχυδρομικά σε χωριανούς που μας έχουν παραχωρήσεις τις δ/νσεις τους.
  • Εκδίδεται με έξοδα που προέρχονται από την ευγενική χορηγία των επιχειρήσεων που διαφημίζονται στο οπισθόφυλλο αλλά και από τα χρήματα που δίνουν οι χωριανοί.
  • Τον πρώτο χρόνο της κυκλοφορίας του, κυκλοφόρησαν 3 τεύχη, στην συνέχεια η κυκλοφορία του καθορίστηκε από την ανάλογη συλλογή ύλης αλλά και από τα έσοδα.

Ομάδα σύνταξης

Γιάννης Χρονάκης
Φεβρωνία Καλουδάκη
Σοφία Ζούζουλα
Μανώλης Φραγκιαδουλάκης

 

Αποστολή περιοδικού

Ο Πολιτιστικός Σύλλογος μετά την κυκλοφορία του κάθε τεύχους του περιοδικού, το στέλνει ταχυδρομικώς σε χωριανούς που βρίσκονται εκτός χωριού, εκτός Κρήτης αλλά και εκτός Ελλάδας.

Βασική προϋπόθεση  για την αποστολή είναι να γνωρίζει την διεύθυνση.  Έχει στο αρχείο του γύρω στις 150 διευθύνσεις και περιμένει από όλους που θέλουν να το παραλαμβάνουν να τις δώσουν σε συγγενείς τους ή να στείλουν ένα e-mail και απλά να το ζητήσουν.

 

Μοιράσου μαζί μας την ιστορία σου

Σκοπός της κυκλοφορίας του περιοδικού Διατόνιον είναι να δημοσιεύει ιστορίες –ανέκδοτα-θέματα ποικίλης ύλης.  Εσύ που έχεις στη διάθεσή σου κάτι από τα παραπάνω και θέλεις να τα μοιραστείς, επικοινώνησε μαζί μας με όποιο τρόπο θέλεις (τηλ.- e-mail) και εμείς, η ομάδα σύνταξης του περιοδικού, με μεγάλη μας χαρά θα την δημοσιεύσουμε.

Ανασκάλεψε τη μνήμη σου, ενδιαφέρσου, παραχώρησε την ιστορία σου, και έτσι βοήθησε με αυτόν τον τρόπο να συνεχίσει να κυκλοφορεί το «Διατόνιον».

Βρείτε μας στο Facebook

ΕΚΔΟΣΕΙΣNewsletter

Συμπληρώστε το e-mail σας παρακάτω εάν ενδιαφέρεστε να δέχεστε newsletters από τον Πολιτιστικό μας Σύλλογο.

E-mail:

Εγγραφή         Διαγραφή

Ο ΚΑΙΡΟΣ ΣΤΟ ΑΣΤΡΙΤΣΙ

ΧΟΡΗΓΟΣ ΕΠΙΚΟΙΝΩΝΙΑΣ

ΣΚΑΙ ΚΡΗΤΗΣ